Activități Evenimente

Dată: 29 IUNIE 2021


Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, s-a aflat marți 29 iunie 2021, de Sărbătoarea „Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel”, în mijlocul credincioșilor din Târgu Mureș, în prima sa vizită pastorală în calitate de episcop pe meleagurile natale.  

În cursul după amiezii, Episcopul Auxiliar a fost întâmpinat de Părintele Protopop Ioan Fărcaș și de ceilalţi preoţi greco-catolici din Târgu Mureș și din Protopopiat, alături de un grup de copii.

În numele Preafericitului Cardinal Lucian, Preasfinția Sa Cristian a oficiat Sfânta Liturghie în prezența unui număr mare de credincioși, care au umplut biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Târgu Mureș IV. Răspunsurile au fost date de corul „Armonia” al Parohiei, condus de dr. Mirela Gliga.

În cuvântul de învățătură, Episcopul a subliniat importanța primirii și trăirii Veștii Bune pe care Dumnezeu a dat-o lumii prin Fiul Său și apoi prin apostoli: „Dumnezeu ne primește, ne îmbrățișează, iar Raiul este deschis pentru toți. Isus i-a chemat pe apostoli pentru a fi martori ai acestei Vești Bune pe care să o ducă pe toate meridianele pământului. Această Veste a ajuns și la noi. Cu toții am primit credința de la părinții și de la bunicii noștri”. Preasfinția Sa a vorbit despre fundamentul și sensul Bisericii pe acest pământ: acela de a dezlega răutatea lumii și de a indica oamenilor cerul.

Programul vizitei pastorale a cuprins un moment festiv în care au fost acordate câteva distincții pentru slujirea preoțească a doi venerabili preoți în ultimii 30 de ani. Astfel părintele Alexandru Lobonțiu, fost protopop de Iernut, a primit din partea Sfântului Scaun titlul de Capelan al Sfântului Părinte Papa Francisc, precum și Ordinul „Preasfânta Treime” din partea Întâistătătorului Bisericii Greco-Catolice Române, iar părintele Octavian Russu, fost protopop de Luduș, a fost distins cu Ordinul „Preasfânta Treime”.

 Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru această zi și mulțumim Preasfinției Sale Cristian pentru bucuria de a ne ruga împreună. Îi dorim mult succes în misiunea arhierească pe care o are și îl așteptăm mereu, cu drag, pe meleagurile târgumureșene.

  „Pe stăpânul şi pe arhiereul nostru, Dumnezeu îl păzeşte!”

Pr. Ioan Fărcaș, Protopop de Târgu Mureș-Râciu