// Preot Paroh

Parohia Greco-Catolică Șăulia „Buna Vestire”

Claudiu-Emil Duda
Născut la

26 Mai 1977

Studii

Universitatea Babeș-Bolyai Cluj -Napoca
Facultatea de Teologie Greco-Catolică
-Departamentul Blaj-

Data hirotonirii

15 august 2000 de către Preafericitul Cardinal Lucian Mureșan

// Despre

Parohia Greco-Catolică Șăulia
„Buna Vestire”

Hramul Parohiei:
– Buna Vestire (principal)
– Fericitul Alexandru (secundar)

Parohia Greco-Catolică Șăulia, a fost reactivată la începutul anilor 90.

Adresă

Șăulia, comuna Rîciu, județul Mureș, strada Principală, nr.63

Telefon

0766742581

Email

claudiu_duda77@yahoo.com

Credincioșii parohiei, alături de preoți, au celebrat sfânta liturghie în aer liber, neavând un spațiu disponibil pentru celebrarea oficiilor liturgice într-un cadru adecvat.

Din anul 1990, părintele Moldovan Petru a fost preotul care a pus bazele reactivării parohiei, fiind preotul misionar al câmpiei, deservind mai multe parohii reactivate.

Din anul 1997, părintele Comes Ovidiu este preotul misionar care a continuat munca pastorală a părintelui Moldovan, trecut la Domnul.

Oficiile liturgice s-au celebrat în Școala veche, până în anul 2010, când în urma demarării construcției  noii biserici s-au putut muta în noua construcție.

In anul 2001, în parohia Greco-Catolică Șăulia, este numit un preot paroh, în persoana părintelui Duda Claudiu- Emil, preot care deservește  această parohie și la ora actuală.

In anul 2011, la data de 25.09.2011, a avut loc sfințirea noului lăcaș de cult, de catre Ps.Vasile Bizau, episcop de Maramureș.

Ca o providență divină, Ps.Vasile fiind urmaș, în scaunul episcopal, al Fericitului Alexandru  Rusu,  născut în Șăulia ( 22 noiembrie 1884).

În anul 2019, după ridicarea celor șapte episcopi martiri la rangul altarelor, cu titulatura de fericiți, de către Sfântul Părinte Papa Francisc, în anul 2020, Preafericitul Părinte Cardinal Lucian, a acordat decretul prin care Biserica Greco-Catolică Șăulia, cu hramul Buna-Vestire, are ca hram secundar Fericitul Alexandru, un vis devenit realitate.