// Preot Paroh

Parohia Greco-Catolică Ulieș “Coborârea Spiritului Sfânt”

Toader Dulău
Născut la

-

Studii

-

Data hirotonirii

-

// Despre

Parohia Greco-Catolică Ulieș
“Coborârea Spiritului Sfânt”

După eliberarea Bisericii noastre Greco-Catolică de sub presiunile tăvălugului comunist, prin strădania si râvna pastorală a părintelui protopop Vasile Gherman, Parohia Ulieș din Protopopiatul Râciu, la cererea și nevoile credincioșilor din această frumoasă așezare, își reîncepe activitatea slujirii lui Cristos în anul 1990.

Adresă

Strada Principală, nr. 44/A, localitatea Ulieș, comuna Râciu, județul Mureș

Telefon

-

Email

-

  După eliberarea Bisericii noastre Greco-Catolică de sub presiunile tăvălugului comunist, prin strădania si râvna pastorală a părintelui protopop Vasile Gherman , Parohia Ulieș din Protopopiatul Râciu, la cererea și nevoile credincioșilor din această frumoasă așezare, își reîncepe activitatea slujirii lui Cristos în anul 1990.

 Până în anul 1992, serviciile religioase ale Parohiei și nevoile credincioșilor  sunt asigurate de către părintele  protopop Vasile Gherman . Începând cu anul 1992 și până în anul 1996 sunt trimiși de către Mitropolia Blajului la viața de slujire pastorală părintele Iacob Măiereanu și părintele Ovidiu Comes, care s-au îngrijit atât de nevoile pastorale cât și de cele administrative, reușind să readucă Parohia la statutul de funcționare în ciuda tuturor restricțiilor și a vicisitudinilor vremurilor post-revoluționare anului 1989. 

 De la reînființare și până la ridicarea unui lăcaș de cult, parohia și-a desfășurat întreaga activitate liturgică și pastorală în locuința văduvei Baciu Maria.

  În anul 1996 este numit administrator parohial părintele protopop ClaudiuSita care a fost susținut și ajutat de către săteni, credincioși și diferite Asociații Caritative de peste hotare. În anul 1999 a pregătit demersurile necesare pentru construirea și edificarea unei bisericuțe care să răspundă la toate nevoile spirituale ale credincioșilor greco-catolici din Ulieș.

  Astfel, în anul 2000, a fost sfințită piatra de temelie de către Arhiepiscopul Major Lucian Cardinal Mureșan alături de un sobor de preoți, iar prin iscusința unei echipe de meșteri din Bârsana – Maramureș și a bunilor credincioși, în timp de doi ani , lucrările de construcție au fost finalizate. La data de 22 septembrie 2002, Parohia Ulieș a îmbrăcat haine de sărbătoare iar biserica a fost sfințită prin prezența vlădicului Blajului și a preoților participanți la frumoasa sărbătoare.

 Odată ridicată biserica, în anul 2002, a fost numit administrator parohial  părintele Narcis Martiniuc, care a deservit comunitatea până în anul 2004.                                       La data de 8 septembrie 2004 , în Sărbătoarea Nașterii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, la vecernia sărbătorii, a fost numit și  instalat preotul paroh Adrian Nicolae Pop care a slujit comunitatea până în data de 30 aprilie 2022. 

Începând cu data de 01 mai 2022, la parohia din Ulieș, este numit administrator parohial preotul Toader Dulău.