// Preot Paroh

Parohia Greco-Catolică Târgu Mureș - Spital Județean

Gabor Balint Gabriel
Născut la

3 ianuarie 1976

Studii

Universitatea Babeș-Bolyai Cluj -Napoca
Facultatea de Teologie Greco-Catolică
-Departamentul Blaj-

Data hirotonirii

24 octombrie 1998, arhiereu Î.P.S.S Lucian Mureșan

// Despre

Parohia Greco-Catolică Târgu Mureș
Spital Județean

Adresă

Gheorghe Marinescu, nr. 1, Târgu-Mureș

Telefon

0746.131.408

Email

gabibalin@gmail.com

Parohia „Spitalul Clinic Județean Mureș” este locul de desfășurare a activității pastoral-misionare a capelanului greco-catolic Gabor Balint Gabriel.

Prin decizia Î.P.S.S Lucian Mureșan și a Ministrului Sănătății Eugen Nicolăescu, ia ființă în anul 2005 acest post încredințat bisericii greco-catolice. Spitalul este configurat sub formă de clinici aflate în 16 locații în Municipiul Târgu-Mureș, iar activitatea principală se desfășoară în locația de pe strada Gheorghe Marinescu nr 1, cunoscută mureșenilor ca fosta Chirurgie 2 -Medicală 3.

Principala activitate pastorală se desfășoară în saloane, la căpătâiul bolnavilor, în secțiile de ATI, unde preotul capelan asigură asistența religioasă necesară: rugăciune cu și pentru cei bolnavi, administrarea sacramentelor, consilierea spirituală a pacienților, aparținătorilor și a personalului medical doritor.

Slujbele religioase se desfășoară alternativ cu celelalte culte, în sala de demonstrații a Clinicii de Gastro-Enterologie, aflată la etajul 3 al clădirii.