// Preot Paroh

Parohia Greco-Catolică Târgu Mureș III “Regina Sfântului Rozariu”

Comes Ovidiu Alexandru
Născut la

12 iunie 1950

Studii

Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică Oradea

Data hirotonirii

13 octombrie 1991 de către Eminența Sa Cardinal Alexandru Todea

// Despre

Parohia Greco-Catolică Târgu Mureș III
“Regina Sfântului Rozariu”

Parohia Greco-Catolică III Târgu Mureș a fost înființată în anul 1926, funcționând la început într-o capelă.

Administrator parohial era părintele Ioan Dredețianu, parohul Parohiei II Tg. Mureș (Catedrala Mică). Parohia III Tg. Mureș avea 729 de credincioși și 3 filli: Cornățel, Nazna, Sâncraiul de Mureș.

Adresă

Strada Ciucului nr.18

Telefon

0743699370

Email

-

 

Parohia Greco-Catolică III Târgu Mureș a fost înființată în anul 1926, funcționând la început într-o capelă. Administrator parohial era părintele Ioan Dredețianu, parohul Parohiei II Tg. Mureș (Catedrala Mică). Parohia III Tg. Mureș avea 729 de credincioși și 3 filli: Cornățel, Nazna, Sâncraiul de Mureș.

           Parohia Greco-Catolică III Tg. Mureș a fost reactivată în anul 1990 de către părintele Dogaru Grigore. În același an, s-a cumpărat cu ajutorul enoriașilor o casă pe strada Ciucului 18, amenajându-se în interiorul ei o capelă pentru celebrarea Sfintelor Liturghii și a programului de rugăciune.

           În anul 1995 încep demersurile pentru construirea unei biserici parohiale. Având în vedere că urma demolarea capelei pentru construirea bisericii, programul religios a fost continuat într-o clădire din apropierea capelei.

           În anul 1997 s-au finalizat lucrările de construcție a noii biserici care a fost sfințită de Înalt Preasfinția Sa Mitropolit Lucian Mureșan, având hramul Regina Sfântului Rozar. În curtea bisericii există și o casă parohială.

           În anul 2005 părintele paroh Grigore Dogaru se pensionează, având vârsta înaintată și este numit preot paroh părintele Comes Ovidiu Alexandru, care păstorește și în prezent această parohie.

Părintele Ovidiu Comes este născut la data de 12 iunie 1950, este căsătorit și are doi copii. A fost hirotonit preot la 13 octombrie 1991 de către Eminența Sa Cardinal Alexandru Todea.

Program liturgic

Parohia Greco-Catolică III Târgu Mureș este o parohie vie, cu un frumos program liturgic:

  • Sfânta Liturghie este celebrată de luni până sâmbătă, dimineața de la ora 8:00
  • În duminici și sărbători se celebrează două Liturghii: de la ora 10:00 și de la ora 17:00 (iarna)/ 18:00 (vara)
  • În fiecare primă vineri se celebrează Liturghia și după-masa
  • Sfântul Rozariu este recitat în biserică în fiecare după-masă
  • În Postul Paștilor, miercurea și vinerea este celebrată Calea Crucii
  • În Postul Sfintei Marii, miercurea și vinerea este celebrat Paraclisul
  • În fiecare primă duminică din lună este Adorație Euharistică

Biserica Parohiei Greco-Catolice III Târgu Mureș a fost renovată și consolidată, a fost construită o grotă a Sfintei Fecioare Maria în partea dreaptă a bisericii. Deși nu foarte mare în dimensiuni, biserica este caldă și primitoare, îngrijită și îndrăgită de credincioși.