Activități Evenimente

Data: 22 mai 2022

===============================================================================

Şi în acele zile, sculându-se Maria, s-a dus în grabă în ţinutul muntos, într-o cetate a seminţiei lui Iuda.” (Lc 1, 39) – tema Întâlnirii Arhieparhiale a Tinerilor și Copiilor, Reghin-22 mai 2022

      Tinerii și copiii greco-catolici din întreaga Arhieparhie au participat duminică, 22 mai 2022, la celebrarea Zilei Tineretului la nivel arhieparhial. Aceasta a avut loc în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reghin.

      Momentul central al întâlnirii a fost Sfânta Liturghie Arhierească celebrată de Preasfinția Sa Cristian Dumitru Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș și  Preasfinția Sa Virgil Bercea, Episcopul de Oradea Mare, alături de care au concelebrat preoți responsabili cu pastorația tinerilor și preoți însoțitori ai grupurilor de tineri din parohii. Răspunsurile la sfânta Liturghie au fost date de corul de tineri și copii din Protopopiatul Târgu Mureș.

Partea a doua a întâlnirii, axată pe tema propusă, a fost moderată de părintele  Zaharie Pintea care a reușit să creeze o atmosferă plină de entuziasm, dialog și bună dispoziție. A fost o ”altfel” de cateheză, extraordinar de reușită și antrenantă, care s-a încheiat cu numeroase întrebări adresate preoților și episcopilor de către tinerii și copiii prezenți.

Mulțumim lui Dumnezeu și Sfintei Fecioare Maria pentru această zi minunată și plină de har!

Protopop preot Ioan Fărcaș