Activități Evenimente

Data: 19 iunie 2022

=================================================================================

În Duminica a I-a după Sfintele Rusalii, la data de 19 iunie ac , Preasfinţia Sa Cristian Dumitru Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, s-a aflat în mijlocul comunității greco-catolice din localitatea Ungheni, Protopopiatul Târgu-Mureș. Alături de Preasfinţia Sa și de Preotul Paroh Lucian Dudaș la celebrarea Sfintei Liturghii au mai participat:Pr.Protopop Ioan Fărcaș, Pr.Cancelar Ștefan Dumitraș, Pr.Vasile Iagar și Preot Paroh al comunității romano-catolice Peter Kovacs.

În cuvântul de învățătură, Preasfinţia Sa ne-a amintit despre exemplu de credință dat de martirii Bisericii noastre care prin jertfa lor ne-au oferit model de tărie de caracter și de credință pe care noi cei de astăzi trebuie să-l urmăm. În cadrul celebrării liturgice, Preasfinţia Sa Cristian, a oferit Prima Sfântă Împărtășanie celor patru copilași pregătiți de d-na preoteasa Ramona Elena Dudaș împreună cu Pr.Lucian Dudaș, gazda evenimentului.

Tot în această zi de sărbătoare pentru comunitatea noastră din Ungheni, Preasfinţia Sa Cristian a acordat Diploma de Vrednicie Primcoratorului Victor Poptamaș ,Coratorului Dumitru Pop și d-nei Doina Ghilea pentru activitatea intensă și neobosită în ogorul dreptmăritor al Bisericii Greco-Catolice din localitatea Ungheni Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru această zi de mare sărbătoare.

Preot paroh Lucian Dudaș