Activități Evenimente

Data: 13 august 2023

==================================================================================

De 25 de ani, inimă în inima orașului, împreună mai aproape de Dumnezeu.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Tg Mureș

Duminică, 13 august 2023, a fost sărbătoare în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Mureș, prilejuită de aniversarea a 25 de ani de la sfinţirea bisericii și numirea primului paroh.

Sărbătoarea a început odată cu sosirea Preasfinţitului Claudiu, Episcop al Eparhiei de Cluj-Gherla, împreună cu Preasfinția Sa Cristian, Episcopul Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, care au fost primiți călduros de sute de credincioşi, preoţi şi un grup de copii. Inocența copiilor şi emoția momentului i-a bucurat pe toți, iar Preasfinția Sa Claudiu a subliniat importanţa sărbătoririi bisericii amintindu-ne că “fiecare lăcaș de cult este un simbol al lăcașului din sufletul nostru, pe care trebuie să-l edificăm în fiecare zi”.

Sfânta Liturghie Arhierească a început la ora 10.00 și a fost celebrată de către Preasfinția Sa Cristian și Preasfinția Sa Claudiu, Pr. Flavius Florea-vicar administrativ, Pr. Liviu Ursu-vicar judecătoresc, Pr. Protopop Ioan Fărcaș și Pr. Protopop Adrian Lung și preoții din Protopopiatele Târgu Mureș-Râciu și Blaj. Răspunsurile date de corul parohiei, dirijat de doamna dr. Mirela Gliga au înălțat și mai mult sufletele în rugăciune și mulțumire aduse lui Dumnezeu și Maicii Sfinte pentru cei 25 de ani și această minunată zi.În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Claudiu le-a vorbit celor prezenți despre, încheierea și semnificatia sărbatorii Schimbarea la față, sărbatoarea hramului bisericii- Adormirea maicii Domnului și legatura dintre cele două sarbatori. Vorbind despre evanghelia duminicii (a Vindecări lunaticului), Preasfinția Sa Claudiu a subliniat importanța consacrării locurilor, lucrurilor, dar mai ales consacrarea noastră personală lui Dumnezeu, bucuria de a fi cu Dumnezeu, bucuria de a fi fiu al lui Dumnezeu. La finalul celebrării liturgice, părintele paroh a prezentat, cu emoție și bucurie, un bilanț istoric al celor 25 de ani de la sfințirea bisericii și de activitate a parohiei, în logica aducerii aminte și a mulțumirii ce se cuvine a o adresa lui Dumnezeu: “Adu-ţi aminte de tot drumul pe care te-a călăuzit Domnul Dumnezeul tău în timpul acestor patruzeci de ani. (Deut 8,2) “.La eveniment a fost prezent și părintele protopop ortodox Șulea Răzvan, care a adresat un cuvânt de prețuire și i-a dăruit părintelui paroh o frumoasă icoană a Maicii Domnului.A fost adresat, de către părintele paroh, cuvântul de mulţumire pentru prezenţa la sărbătoarea parohiei a ierarhilor: “Vă suntem profund recunoscători că aţi venit în casa noastră la această zi aniversară, că ne-aţi însoţit cu rugăciunea şi binecuvântarea de care avem mare nevoie pentru a ne sfinţi şi a ne mântui sufletele noastre şi spre binele întregii biserici“.